Close
Type at least 1 character to search

Green public square Nałęczów

 

The library design refers to the scale and nature of the group’s single-family structure. The building is adjacent to the school with which it was connected by means of glazing. The library, in another for the school building, has a compact body, and its distinguishing element is a spacious window-site. Choose yourself for an insight into the rental shop, fully indicating the function of searching for answers to the facility’s offers. Green roof, sloping slightly towards the street, object sizes on this side. There is an additional storey under it Connect on administrative and technical rooms. The main space of the libraries is a reading room with a rental service. The hall has a directional, longitudinal layout, ending with a window-display with a view of the local street. Thanks to this, a lot of natural light falls inside. Reading and resting places under the site. The ceiling has the form of flattened arches that scatter artificial light mounted on bookshelves. A characteristic element of the building, which is a reference to the traditional interface of district libraries, is suspended on devices equipped with a neon sign that says “Library”.

Localization

Nałeczów

Size

1200m2

Statut

Realized

Scope

Conceptual design
Construction project
Tender project / PFU

Team

+48

Date
Tags: